248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Sleutelrol
01 #008
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Fantasy
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Weer thuisgekomen zet Maartje haar schoudertasje aan de kant na haar Bijbel eruit gehaald te hebben. Dan loopt ze regelrecht naar boven, naar haar slaapkamer. Zachtjes klikt ze de deur dicht en draait zich om om neer te knielen op de zo vertrouwde plek. De woorden van de preek klinken nog na in haar hart. Van Lingen had de preek beëindigd met de gelijkenis van de verloren zoon. Die vader had nog hoop, terwijl Rispa dat niet meer had. Dat had haar óók aangesproken: zij kan niet helemáál vergeleken worden met de vrouw van wie ze daarvoor nog nooit gehoord of gelezen heeft en is dankbaar voor de hoop die er is ondanks haar eigen situatie. Ze kijkt even op de rug van haar hand. Daar had ze na de dienst even opgekrabbeld welke tekst het ook alweer was die dominee Van Lingen had voorgelezen — onwetend dat hij daardoor gebruikt werd om haar gebed om wijsheid direct te beantwoorden.
„Jakobus 4 vers 6 tot en met 8. Even zien,” mompelt ze. „Efeze… Filippenzen… Hebreeën… Ah! Jakobus.”
Weer leest ze de woorden en wéér spreekt de heilige Geest tot haar hart.
„Goed, Heer,” antwoordt ze. „Waar moet ik beginnen?”
Gepost op 16-04-2006 om 00:53 uur
369 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Sleutelrol)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)



Door: kiezel
Zachtjes klikt ze de deur dicht en draait zich om; loopt niet lekker, ik zou er nog een keer ze in zetten. Ook in de zin zij kan niet helemaal... en ze is dankbaar....
Gepost op 21-04-2006 Om 09:49
Ik overweeg je voorstellen. *smile*
Gepost op 21-04-2006 Om 11:39

Door: kiezel
In het tweede geval is het denk ik taalkundig zelfs nodig om ze in te voegen, aangezien kan een hulpwerkwoord is en is een koppelwerkwoord. In dat geval mag je volgens mij niet samentrekken. Maar ik zal er nog eens op googelen!
Gepost op 21-04-2006 Om 15:44
Je weet meer van ontleden af dan ik, kiezel, dat heb ik wel door...

Googelen? Waarom? We hebben een uitgebreide taal-links pagina hier op bloCnoot! *smile*
Gepost op 21-04-2006 Om 18:22

Door: kiezel
Hm, ik heb het toch bij het scheve eind (in tegenstelling tot het rechte): het onderwerp (ze) mag wel worden weggelaten, maar de persoonsvorm niet, maar dat is bij jou ook niet het geval. Waar ik op doelde is dat het volgende niet kan: Hij is erg vriendelijk en gisteren nog hier geweest. Het woordje is wordt dan onterecht weggelaten, want eerst is het een koppelwerkwoord en daarna een hulpwerkwoord. Wel mag: Hij is erg vriendelijk en is gisteren nog hier geweest.. Dit lijkt meer op jouw situatie; mag dus wel, maar ik vind het persoonlijk niet zo mooi (ik zou het onderwerp willen herhalen). Dan blijft het dus toch een kwestie van smaak en mag je helemaal zelf kiezen!
Groetjes, kiezel.
Gepost op 21-04-2006 Om 16:14
Kijk, dat is mooi, lekker zelf op onderzoek uitgaan.

En in dit geval neem ik de vrijheid de zinnen zo te laten staan als ik ze geschreven had.

Dank je wel voor je reacties, kiezel!

Gepost op 21-04-2006 Om 18:21

Door: prinses
Leuk om al jullie vervolgverhalen te lezen, al is deze van jou en Hawkeye samen. Eén opmerkingetje (ja, ik durf...) Volgens mijn leraar Nederlands vroeger, mocht ik absolúút nooit zoiets schrijven als Weer thuisgekomen... of bv. Eenmaal aangekomen... en zoiets schreef ik nou juist zo vaak Volgens hem moest je echt schrijven Toen ze weer thuiskwam...
Gepost op 22-04-2006 Om 19:13

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.